INGATAN BUAT DIRI INI

"Berikan kasih sayang, nescaya kamu akan dikasihi dan berilah keampunan, nescaya akan diberikan keampunan" (Riwayat Imam Ahmad)

Bantal Busyuk

Bantal busyuk

Bantal busuk hanya istilah yang dilabelkan kepada objek yang menjadi peneman kepada seseorang ketika tidur. Bantal busuk juga boleh bermaksud selimut, sapu tangan, kain pelikat, kepala anak patung, patung beruang dan sebagainya.(pernyataan ini ibu copy dari kosmo)

Era bantal busyuk bagi Amal bermula dari hadiah pemberian embahnya. Dia akan usung bantal busukya kemana sahaja dia pergi. Bantal kesayangan la katakan..

Bagi ibu bantal busuk ada pro dan kontra . Yang bagusnya anak akan senang tidur dengan adanya bantal busuk ni..lebih-lebih lagi menyusu sambil memeluk bantal busuk . kekadang belum habis susu dalam botol dia dah terlena. manakala yang menyusahkan apabila nak berpergian.samada pulang ke kampung atau pergi bercuti jika tertinggal: benda Allah "ni pasti haru biru di buatnya. gelisah semacam je ..kekadang dah minum susu berbotol-botol pun tak jadi tidur..

Tak sangka ,bila ibu bising-bising pasal bantal busyuk Amal nenek kata " macam ibunya jugak" ha ha kantoi sudah..itu baru dinamakan like mother like son.. so senyap-senyap sudah..

Tengok dalam pic di bawah..betul tak?


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...